Variantní řešení stejného prostoru

Na konkrétním případě Vám chci ukázat, jak různé požadavky mohou změnit konečný návrh.

Zadaný prostor je součástí přízemí rodinného domu, které bylo využito pouze jako technické zázemí domu s prádelnou a sklepy. Majitelé se zde rozhodli vytvořit novou obytnou jednotku. Neměli ale žádné větší představy o využitelnosti prostoru, který je zajímavý jak členitosti půdorysu, tak množstvím stavebních otvorů. Jediným požadavkem bylo nutnost zachování polohy elektrokotle a moderní, jednoduchý vzhled budoucího interiéru.

Varianta 1.

Jednoduchá koncepce se základními nároky na úložný prostor. Elektrokotel je zachován v oddělené místnosti. Návrh řešen nadčasovou kombinací dřevo dekoru dubu a bílé. Uživateli by byla 2-3 členná rodina a méně časté vaření.

Varianta 2.

Tato varianta nabízí dostatek úložného prostoru i přiměřeně velkou pracovní plochu pro vícečlennou rodinu. Zde je ukázána možnost zakomponování pracovního koutu do prostoru. Návrh se zaoblenými rohy a použití materiálů v kombinaci bílé a šedé. Elektrokotel je součástí pracovního koutu.

Varianta 3.

Jedná se o návrh vytvořený pro vícečlennou rodinu, kde se často vaří a je požadavek na možnost pohybu více osob v průběhu vaření. Rozvržení bytu umožňuje vyčlenit stůl mimo vyznačenou plochu. Návrh laděn do přírodních a teplých tónů. Elektrokotel umístěn v samostatné místnosti.

Napište mi

máte nějaký dotaz? napište mi...